MARDİN / KIZILTEPE - Vatan Ortaokulu

Vatan Ortaokulu

Ersoylu Mah. Ersoylu Cad. Vatan Ortaokulu Kızıltepe/Mardin
Vizyon
 Öğrencileri; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda bir orta öğretim kurumuna giren bir kurum olmak; eğitim-öğretim alanında çağdaş uygulamalara önderlik eden kuruluş olmak; paydaşlarının parçası olmaktan gurur duyduğu ve bölgesinde tercih edilen önder bir kurum olmak; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde Türkiye’de adından söz ettiren, mezun ettiği her bireyin başarılarıyla Türkiye’nin gurur duyduğu ideal kurum olmak; Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğini sevgiyle yürüten, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda evrensel bilgiye koşan, alanında ihtiyaçları karşılamada gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış teknik insan gücünü yetiştiren bir eğitim kurumu olmak; bilim ve teknolojinin farkında olan, değişim ve gelişmelere açık, millî ve manevî; değerlerimizi yaşayan ve yaşatan, kendine güvenen, katılımcı, öğrenmeye istekli, sorgulayan, toplumda etkili ve nitelikli, çağdaş, demokrat fertler yetiştirmektir.
Misyon
Vatan İlköğretim Okulu çalışanları olarak, Atatürk ilke ve inkılâplarına, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, Türk Millî Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda kendisiyle barışık; sağlıklı bir güven duygusu ve öz denetim geliştirmiş olmaya özen gösteren; kültür ve sanat etkinliklerine katılan; ailesini, vatanını, milletini ve tüm insanlığı seven; kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen; fikri ve bedensel emeğe saygılı insanlar yetiştirmektir.
Kütüphane Kitap Sayısı :3892
Öğretim Şekli :İkili Eğitim(Okul binası sabah ortaokul tarafından öğleden sonra ilkokul tarafından kullanılmaktadır.
Başlama Saati:07.00 Bitiş Saati: 12.30
Her 15 dakikada hareket eden şehir içi otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Ersoylu Mah. Ersoylu Cad.Dış Kapı:108 Vatan Ortaokulu Kızıltepe/Mardin
İlçe Merkezinde